ΓΥΝΑΙΚΕΣ και ασφάλιση υγείας

Υπάρχουν ασφαλιστήρια που καλύπτουν σημαντικά πράγματα που αφορούν γυναίκες. Μια παροχή είναι ο τοκετός και οι επιπλοκές. Ρωτήστε μας. Είμαστε οι ειδικοί στις ασφαλίσεις

Τι είναι σημαντικό σε μια ασφάλιση υγείας για μια γυναίκα;

Να παρέχεται επίδομα τοκετού.

Να καλύπτονται οι επεμβάσεις προληπτικής μαστεκτομής και η αποκατάσταση στήθους για το αισθητικό αποτέλεσμα

Εδώ εμπλέκονται δυο γονίδια το BRACA1 και BRACA2 υπεύθυνα για το 80% περίπου των κληρονομικών καρκίνων του μαστού. Η αποκατάσταση του χειρουργημένου στήθους επιφέρει σαφή βελτίωση του ψυχισμού και είναι ευεργετική

Να καλύπτεται η εξωμήτριος κύηση

Συμβαίνει στο 2% των περιπτώσεων και αν αυτό το πρόβλημα δεν αντιμετωπιστεί γρήγορα, οι συνέπειες του ενδέχεται να είναι πολύ σοβαρές. Στην περίπτωση εξωμήτριας κύησης το γονιμοποιημένο ωάριο μένει τις περισσότερες φορές μέσα στην σάλπιγγα. Η σαλπιγγική κύηση αντιπροσωπεύει τα 2/3 των εξωμήτριων κυήσεων.

Να καλύπτονται οι επιπλοκές κύησης και διακοπή κύησης λόγω χρωμοσωμικών ανωμαλιών και η ενδομητρίωση

Αποβολή

Είναι η διακοπή της εγκυμοσύνης τις πρώτες 20 εβδομάδες. Περίπου το 10% με 20 % των γνωστών εγκυμοσύνων καταλήγουν σε αποβολή και περισσότερο από το 80 % συμβαίνει πριν από την 12η εβδομάδα. Οι περισσότερες αποβολές του πρώτου τριμήνου πιστεύεται ότι προκαλούνται από χρωμοσωμικές ανωμαλίες στο γονιμοποιημένο ωάριο που εμποδίζει το έμβρυο να αναπτυχθεί. Κολπική αιμορραγία ή κηλίδες αίματος είναι συνήθως το πρώτο σημάδι της αποβολής. 

Πρόωρος τοκετός

Αν αρχίσετε να έχετε τακτικές συστολές που οδηγούν στη διαστολή του τραχήλου της μήτρας, πριν φτάσετε τις τριανταεπτά εβδομάδες κύησης , αντιμετωπίζεται πρόωρο τοκετό. Ο πρόωρος τοκετός μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υγείας ή ακόμη και να είναι μοιραίος για το μωρό, αν συμβεί πολύ νωρίς. Όσο πιο κοντά στην κανονική του ημερομηνία γεννηθεί ένα μωρό τόσο πιο πιθανό είναι να επιβιώσει και να είναι υγιές.

Χαμηλό αμνιακό υγρό (ολιγάμνιο)

Ο αμνιακός σάκος γεμίζει με υγρό που προστατεύει και στηρίζει την ανάπτυξη του μωρού. Όταν όμως το υγρό αυτό είναι μειωμένο λέγεται ολιγοϋδράμνιο. Σύμφωνα με τους επιστήμονες περίπου το 4 % των εγκύων γυναικών έχουν χαμηλά επίπεδα αμνιακού υγρού, κάποια στιγμή, συνήθως στο τρίτο τρίμηνο.

Διαβήτης κύησης

Μελέτες έχουν δείξει ότι ένα 2% με 10 % των εγκύων γυναικών μπορεί να αναπτύξουν διαβήτη. Το ποσοστό αυτό μπορεί να μην ακούγεται πολύ μεγάλο, αλλά είναι αρκετά σοβαρό, η εξέταση αυτή της γλυκόζης γίνεται μεταξύ 24 ης και 28ης  εβδομάδας. Σε αυτή την περίπτωση ο γιατρός παρακολουθεί με μεγάλη προσοχή την έγκυο, οι περισσότερες γυναίκες είναι σε θέση να κρατήσουν τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα τους υπό έλεγχο με δίαιτα και άσκηση  και να αποκτήσουν ένα γερό μωρό. Για τις μητέρες με διαβήτη κύησης, υπάρχει μία αρκετά μεγάλη πιθανότητα να αναπτύξουν διαβήτη τύπου 2 αργότερα στη ζωή τους, αν και ο κίνδυνος αυτός μπορεί να μειωθεί σημαντικά με τη διατήρηση ενός υγιούς βάρους και τρόπου ζωής.

Έκτοπη κύηση

Όταν ένα γονιμοποιημένο ωάριο εμφυτεύεται έξω από το μήτρα, είναι μία έκτοπη κύηση. Μία στις 50 εγκυμοσύνες είναι εξωμήτρια. Επειδή η συντριπτική πλειοψηφία των έκτοπων εγκυμοσύνων συμβαίνουν στη σάλπιγγα, συχνά ονομάζεται εγκυμοσύνη «σάλπιγγας». Επειδή δεν υπάρχει καμία περίπτωση να «μεταφερθεί» η έκτοπη κύηση στη μήτρα, ο τερματισμός της εγκυμοσύνης είναι η μόνη επιλογή.

Πρόδρομος πλακούντας

Στην περίπτωση αυτή ο πλακούντας βρίσκεται ασυνήθιστα χαμηλά στη μήτρα, δίπλα στον τράχηλο ή τον καλύπτει. Ο πρόδρομος πλακούντας δεν είναι συνήθως πρόβλημα στην αρχή της εγκυμοσύνης. Αλλά αν παραμένει σε επικίνδυνα χαμηλά επίπεδα καθώς προχωρεί η εγκυμοσύνη μπορεί να προκαλέσει αιμορραγία και αυτό να οδηγήσει σε άλλες επιπλοκές και μπορεί να χρειαστεί να επισπεύσει ο γιατρός τον τοκετό. Η θέση του πλακούντα πρέπει να ελέγχεται με υπέρηχους, αλλά μόνο ένα μικρό ποσοστό γυναικών που έχουν προδρομικό πλακούντα στο μέσο της εγκυμοσύνης τους, εξακολουθούν να έχουν προδρομικό πλακούντα όταν φτάσει η ώρα του τοκετού. Ο πρόδρομος πλακούντας παρουσιάζεται περίπου σε ένα στους 200 τοκετούς. Και στην περίπτωση αυτή επιβάλλεται η καισαρική τομή.

Να καλύπτονται οι κύστες ωοθηκών

Οι περισσότερες κύστεις ωοθηκών είναι καλοήθεις και δεν προκαλούν συμπτώματα. Για άλλους τύπους μπορεί να είναι απαραίτητη η χειρουργική τους αφαίρεση

Να καλύπτονται τα κονδυλώματα ΗPV

Τα οξυτενή κονδυλώματα όπως είναι η τυπική τους ονομασία μεταβιβάζονται κυρίως με την σεξουαλική επαφή

Να καλύπτονται οι διερευνητικές λαπαροσκοπικές επεμβάσεις

 


Add comment

Comments

There are no comments yet.
Rating: 4.3157894736842 stars
19 votes